2011. december 3., szombat

Ha Long

eskuszom az elmult ket napban minden pancser taxisofort elkaptuk))) este Hanoiban olyan sofer vitt, hogy alig tudott vezetni...))..de ezt o is erezte es a vegen elnezest is kert ezert)))

amugy most az egyszer lattuk, hogy itt kommunizmus van...azaz rend es fegyelem...ugyanis ejjel 12 fele ertunk ide es gondoltuk egyet vacsizunk...de ez itt nem igy mukodik... pontban 12 -kor minden utcaarus ossze kell pakoljon, rendet kell maga utan hagyjon es a vendeglok bezarnak...es ez rendelet...amit egy rendorauto hangosbemondon pontban 12-kor be is mond)) igyhat maradtunk zacskos instant levessel)

reggel indultunk egy turisztikai tarsasaggal Ha Long Baybe... az ut hosszu volt...de)))... egy erdekes talalos kerdesre kaptam meg a valaszt...A talalos kerdes pedig igy hangzik: Hogyan szallitja a kici vietnami a tehenet...na jo a borjut?

mivel a valaszt sms-ben nem kaptam meg eleg hamar) igy elarulom: osszekotozi...felpakolja a motorbiciklire, majd felugrak ra, marmint a motorra es illa berek))es persze utkozben a borju nagyokat lenget a farkaval)))))kar h nem tudtam lefotozni...biztosan dijas foto lett volna)

Ha long Bay egy obol amelyben a termeszet tobb tizezer even at szel, viz segitsegevel erdekes szigetecskeket hozott letre...tobb mint 2000 darabot... nagyon szep!!! ezenkivul szamos barlang is letezik..a legnagyobba mi is bementunk..plussz egyet kajakoztunk) a visszaut simaugy volt..persze a turistavideknek megfelelo atveresi probalkozasokkal...vagyis az ut felenel hirtelen a sofor elfarad es megallunk pihenni...es tortenetesen egy olyan uzletlancnal, ahol jo sokat jo dragan lehet vasarolni (persze ebbol majd o is kap hiszen o hozta a klienset)))...de mar ezeket ismerjuk es belefert

meg befejezesul egy par erdekesseg):
- Hanoi varosaban 14 folyo van, innen is a nev eredete..."folyok kozott"
- Hanoiban 6 millio ember el es 3 millio motor talalhato)
- Vietnamban nem annyira ramenosek az eladok,mint Indiaban, itt egyszer megkerdezik, hogy kell-e az aru, vagy szolgaltatas, ha nem kell, beken hagynak...
- a legtobbet hallott mondat: motorbike sir? vagyis kell-e e motorbicikli? akarom-e hogy eltaxizzon valahova vele)
- Ha Long Bayt-t egy nagy sarkany alakitotta ki (es nem a termeszet)) aki a szarazfoldrol a tengerben alamerult es a nagy testevel es otromba farkaval a hegyekbol szigetecskeket hozott letre) jol csinalta mert nagyon szep))

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése