2011. december 1., csütörtök

ut Saigonba es Saigon este

hat eloszor is kedves blog olvasok mielott nekifognek irni melyseges "egyetertesemet" szeretnem kifejezni a draga elnyomott roman testvereim irant akik gyotrelmuk szova teteleert Csikszeredaban fel akarnak vonulni ezen a nemes napon...az ilyen nap "nem es"  nap...

az otthoni esemenyek azonban nem tudtak elvenni a kedvem hogy meg ma este "kinyissalak" draga naplom, pennam "tintaba martsam" es leirjam mai elmenyeimet)

eloszor is delelott a szokasos unalmas dolgokat miveltuk...vagyis ettunk, usztunk, setaltunk, usztunk, napoztunk es ettunk... annyit ettem h szerintem elerem a 100 kilot) igaz, hogy (a hugom most biztos nagyon irigyel)) egyfolytaban halat.. halat sutve, sulve, fozve, martassal vagy anelkul)) es mindezt viszonylag pottom aron))

delutan 2 orakor a pitstopba beallt a legkondis buszunk...na marmost a buszrol annyit tudni kell hogy ez egy roman atlagos busz... de legkondival... de vizet kapunk.. de koszontenek.. de kedvesek..de kaptunk frissito csomagolt kendocsket es jackie chan filmeket tudtunk nezni lcd kepernyon..szoval minden rendben volt a 4,5 oras ut alatt.. es ezek egy ilyen utat is megszerveznek apam... ugyanis ketszer megalltunk frissulni, wc-ezni... es a megallok korantsem olyanok mint otthon...civilizaltak es a WC-ben az illatositok nem saletromszagot arasztanak)) mindig is csodalkoztam, hogy hogy tudnak a roman WC-be saletromszagu illatositott tenni...hum)

es akkor beertunk Saigonba... igaz hogy a kommunista testverek most mar Ho Chi Minh varosnak hivjak (o volt az elso kommunista nagyvezer) de azert az itteniek meg mindig Saigonnak szeretik hivni...

es akkor itt a "pofaraeses"... ez a 8 millios "kisvaros" egy teljesen mas vilag... fejlett.. neonokkal, modern uzletekkel, az oszes letezo nagy marka jelen van stb stb..... Bukarest, de szerintem Budapest sem vihet neki vizet (ejszakai elet, uzletek, kivilagitas szempontjabol)..es tele turistaval!! jo hangulattal, elo zenevel, jo ettermekkel stb.

igaz, hogy az itteni embereken latszik mar egyfajta "smecheria" (es ezt is szerintem a tul sok turista okozza), de ez mit sem ront a varos varazsan...korrekt varos..

nekem azonban tulsagosan modern, en jobban szerettem a turistak altal annyira nem elrontott HUe-t, ne beszelve Mui Ne-rol.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése