2010. október 3., vasárnap

Kochi es Varkala, del India

Del India mindenben kulonbozik. Mas. Masak az emberek. Mas a novenyzet. Sokkal modernebb minden. Ebbol nem kivetel Kochi sem. A regi fuszerkozpont ahova Vasco de Gama is eljutott kalandozasai soran, tele van regi europai tipusu hazakkal, mediterran illatal. Szep varos nagyon. Es teljesen korrekt ahogy a tengerparton a halaszok kivetik a halojukat. Azt hittuk rossz ido lesz egesz heten hiszen itt meg tart a monszun. Ennek ellenere Kochiban szep napsutes fogadott.

Amugy az iderepules soran kiderult, ezt a multkor elfelejtettem irni, h delhi belso jaratait kiszolgalo reptere is, akarcsak a nemzetkozi, ezerszer modernebb mint barmely kelet-kozep europai repter ahol eddig jartam. Szomoru h meg india is lepipal minket bizonyos dolgokban.

Ma mar Varkalaban vagyunk. Itt egy fokkal rosszabb az ido, de nem zavar mert most mar nagyon rankfer a pihenes. Profi sziklas a tengerpart tele palmafakkal es hangulatos kavezokkal, ettermekkel.

Most is egy ilyenben ulok, varom h Orsi vegezzen egy ayuverda (vagymiacsoda)) masszazzsal, iszom a teamat es olvasok egy ujsagpapirra nyomtatott jo indiai konyvet. A white tigret a feher tigris magyarul(itteni uzletben vettem "jo dragan" hosszas alkudozas utan. Es ezenkivul megvettem a keresztapat is angol kiadasban nevetseges aron)). A feher tigris tokeletes olvasmany mostanra indiai irotol az igazi indiarol es nemcsak. vmi dijat is kapott, azt hiszem booker dijat, de nem vagyok benne biztos)es bamulom a tengert)kellemes indiai zene a hatterben)csak 1 idezet a konyvbol: pay attention. Fully formed fellows, after 12 years of school and 3 years of university wear nice suits, join companies,and take orders from other men for the rest of their lives. Entrepreneurs are made from half-baked clay. hum hum. Nem igy van-e?)

Delutan megyunk jogazni, majd varosnezes. Holnap Trivandrum, es del Azsia legprofibb allatkertjet is melatogatjuk, legalabbis ezt irja rola a lonely planet , plussz egy nemzeti parkba is bekukkintunk ha nem lesz nehez eljutni oda.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése