2011. november 26., szombat

erdekes dolgok) es Hue

A tegnaprol elmaradt nehany erdekes dolog, errol irnek most):
- nagyon fiatal nacio, a lakossag egyharmada 25 even aluli
- amint mar emliettem nagy oromomre kicsikek) atlag magassag ferfiaknal 1,62m. Nalunk 1,76m!!))) es en 1,79m))
- az atlag havi fizetes kb. egyharmada az otthoninak (kb 450 RON), de egy nagy fonok akar 1000 dollart is kereshet
- a jarmuvek 90%-a motorbicikli, egyes forrasok szerint 15, mas szerint tobb mint 20 millio van ebbol az orszagban (84 millio osszlakos)
- az irni olvasok aranya nagyon magas... 94%!!!

es ime egy par erdekesseg amit mi tudtunk meg tegnap Hanoiban:
- a fiatal eljegyzett hazaspar a hazassaguk napja elott akar 3 hettel ha szep ido van feloltoznek naszruhaba es fotozkodnak, hogy a fotok szep napsuteses idoben legyenel elkeszitve... egy ilyen szep napot kaptunk tegnap el Hanoiban, tele volt a varos menyaszonyokkal es volegenyekkel
- Vietnamban sok helyen a ferfi tartsa el a csaladot.. ha a no keres es dolgozni jar a megkeresett penzet magara kolti (ekszer, parfum, ruha stb.)... az az ove es csak az ove, nem kell semmibe potoljon
- a templomban (jobban mondva pagodaban) az Isteneknek kajat, vizet, sort es papirpenzt visznek, hogy az eletben szerencse es jolet kiserje oket tovabbra is...1-2 ora mulva a kajat megeszik szep csendesen, a sort pedig megisszak...a papirpenzt (ami persze nem igazi) elegetik)

es akkor a mai nap:

Hue szep..tortenelmi..nagyon jol telt, sok szep dolgot lattunk.. a szalloda nagyon okes...szamitogeppel, internettel, ingyen reggelivel, kedves emberekkel. a varosban amugy mintha egy kicsit sunyibbak az emberek (egy parszor naivan megprobaltak atverni)) es lattunk utszeli tehenet is.) igaz szazszor szebb volt mint az indiai)

A kaja pedig fantasztikus... azt mondjak amugy h egesz Vietnamban itt a legjobb

holnap indulunk reggel Hoi Anba, majd ejjeli vonat tengerparti kikapcsolodasunk helyszinere Mui Ne-be.

a kovetkezo bejegyzesben lesznek fotok)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése