2010. szeptember 24., péntek

INDIA-love it or hate it

Vegre. Leszalltunk. Es akkor jott az elso sokk!! Ez az volt hogy nem volt semmi sokk. Esetleg egy enyhe pozitiv csalodas. Semmilyen buz, meleg, aporodott szag es rothado tehen nem fogadott. Ehelyett perzsa es moketta a repteren (keszulnek a sport jatekokra igy mindent rendbe tettek). Tisztasag vegyult az udvariassaggal es egy kello joleso lassusaggal. Ez az elmult ev porgese utan nagyon jol esett. Megerkeztunk tehat a nagybetus indiaba, a tuktukok, a sokszinuseg az abszolut szegenyseg es az ezzel jaro ellentet a gazdagsag (legyen az akarmilyen gazdagsag) foldjere. Jo erzes.

A megerkezest es vamot kovetoen jott az elso meglepetes. Nem varnak (ugyanisfoglaltunk airpotpickupservicet ahogy Orsi mondana). Es ezt meglepo modon mi egy joleso mosollyal konstataltuk)na ugye megis India...es ekkor lass csodat....megkerult.... es elvitt a szallasra. Es epen odaertunk. Ez tenyleg csoda)

A szallas: katasztrofa) de ezzel szamoltunk)) igyhat szobacseret kertunk es most mar tokeletes...meg legkondink is van..igaz ez indiai megfogalmazasban ventilatort jelent es olyan hangos h nem lehet birni)de van! this is India)

A szallas kornyeke: Old Delhi. Szorozd be kairo bazar kornyeki videket tizzel. Es ez meg mindig nem Old Delhi....de van benne valami sarmos..csak kell szeretni az ilyet

A szallas elfoglalasa utan reggeli. Echte old delhi-i falatozoban. Es rendben volt) hurra.. Kajalas kozben lattam manualis tuktukot, igy neveztem el a biciklis riksat...ez tobb mint tiz diaklanyt szallitott uniformisban a "munkahelyukre". Figyelem reggel 6kor. Van amit meg otthon javitani...

Reggeli utan a szallo fele felajanlottak egy helikoptert szallitasi eszkozkent)es ez nem riksa volt, se nem is taxi...hanem valami olyan amitol szallni lehet)vagy felemelkedni)

A nap tovabbi resze egy sajat bejarasu autoban telt utazva a fovarosi latvanyossagok fele...sajat soforrel)es ezt mind fejenkent kb. 7 euroert...es latvanyossagok voltak...de majd a fotok beszelnek (ezt most nem tudom felrakni mert allitolag az egesz negyedben nem megy az internet. Es itt egy negyed akkora mint Bukarest es van belole vagy 7-8...igy nem keresek mas negyedet))

az egesz napot csak az ebed arnyekolta valamelyest be)de csak enyhen... A kaja nagyon jo volt...az arak viszont AFA es kiszolgalasi dij nelkul voltak feltuntetve( de ez meg az elso napba belefert)

Szoval visszaterve a kezdeti gondolatmenethez...love it or hate it? elso latasra megszeretjuk-e vagy megutaljuk Indiat? Hmm hmm.....jo kerdes) en azt hiszem tudom ra a valaszt) es Orsi? Ot most nem koltom fel mert mar alszik..majd holnap rakerdezek........

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése