2010. szeptember 25., szombat

Jaipur - a masodik india nap a rozsaszin varosban

Vonat es vonatozas: Reggel hajnalban felkeles. Mindha fejbe uttek volna. Pakolas es irany a vonatallomas. Szerencsere kozel volt. A vonat pedig pontos. Meglepo. Mindha nem is Indiaban volnank. Es legkondis volt es reggelit is adtak. Ugy ahogy foglaltuk...ez mar kesz csoda) a vonat az se nem jobb se nem rosszabb mint az otthoni. Mondjuk egy regebbi szemelyihez hasonlithato. otthon a legrosszabb az itt (allitolag) az egyik legjobb es legdragabb vonat. A vonatnak pedig volt angol es indiai wc-je is. Az angol kagylos az indiai pottyantos).

Ujabb csoda. Idejeben megerkeztunk Jaipurba (Rajasthan allam. Allitolag itt meg hunok is eltek. ano). Elkezdtunk riksat keresni. Az elso azt ajanlotta h 200 dollarert szolgal ki...a nyero azonban a 8 dollaros lett) de aztan hamar kiderult h miert volt a mienk ilyen olcso(((((( NEMA volt( vagyis nem ment a dudaja(( ez kerem egy hatalmas problema egy olyan orszagban ahol meg a vonatok is masodpercenkent dudalnak)) a riksasoknak pedig meg valahogy osszejon masodpercenkent 3-4. A mienk pedig nema( teljesen lefusztralt...igaz a sofor kozben orditott...de ez a dudalastol messze allt) az erdekes az egeszben h Delhiben es Jaipurban is a kozlekedesben teljes kaosz uralkodik. Mindenki megy amerre akar es azt sem tudod ki megy a jo helyen) megteveszto (legalabb is szamomra) az is h a kormanyt angolos hanyagsaggal itt is a jarmu rossz felere teszik) igaz a riksaknal ez annyira nem szamit)) kaosz ide vagy oda de dugot es balesetet nem lattam es Delhi 15 Jaipur pedig 2,5 millios varos.
Na de terjek vissza a nema leventenkhez azaz tuktukhoz) elvitt a hotelhez ami egy nagyon szimpatikus kis csaladi vallalkozas kommunikativ tulajokkal es jo indiai kajaval!!!! A szallas elfoglalasa utan kiutaztunk az Amber erodbe. Lenyugozo volt.
Utkozben vegre lattunk sok sok szemetbol taplalkozo szenttehenet (egybeirva hiszen itt ez mar fogalom)). Es elefantot, es teve altal vontatott "tehertuktukot" (ez Orsi talalmanya. O nevezte igy el).. Az erodben meg kigyobuvolo hindit is lattunk. Igaz szegeny kinlodott mind a nyavalya h bujjon elo a zenere a szalmadobozbol a kigyo de okelme nem teljesitette pasztora kivansagat....ezert kezzel megsegitette 1 kicsit megsegitett)

Amber utan vissza Jaipur, itt pedig megneztunk ami erdekelt....az egesz varos amugy egy nagy bazar...keszitenek itt ezust-arany ekszereket, marvanyszobrot, ruhat, mindent amit el lehet kepzelni. Onfenntarto nemzet ez az indiai..

A hotelhez visszafele biciklis riksat fogadtunk. Kar volt es nagy hiba ugyanis Orsibol mar a kovetkezo masodpercben elojott Terez anya es szerinte joval tobbet kell majd ennek a szerencsetlen embernek fizetni mint amennyit kialkudtam (ez 1500 regi lejnek megfelelo rupia kb. 3-4 km szallitasert. Ez lenne keves penz?? Hmhm)) es h biztos o se gondolta volna (marmint a riksas) h mi ilyen sulyosak leszunk -amint kideulr Orsi ezert csakis engem okolt)- es mikor dombra megy szalljak le mert nem latom h alig birja hajtani....vegul az eredmeny: tobbet fizettunk, kisebb emelkedonel leszalltam, es nem engedtuk h hazaig vigyen)ezenkivul jo elmeny volt)

Este vacsora a szallasnal es sor.. Az indiai sor pedig 650 ml)

Holnap megint korai ebredes, 5kor, es indulas Agra es a Taj Mahal

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése