2010. szeptember 30., csütörtök

Varanasi+Delhi ujbol

Na meg volt Varanai es. Nyitott szivvel es lelekkel eloiteletek nelkul mendtem oda. Megneztuk a hires Ghatokat, lattunk halottegetest (meglepo mennyire egyszeru ugyanakkor felemelo ez. abbol all hogy egy fatakolmanyon leviszik a letakart holtestet a gangeszhez, megusztatjak, majd specialis allvanyokon maglyara helyezik. Mi csak ennyit neztunk vegig, mikor mi odaertunk epp lejart az egyik egetes es keszultek a kovetkezore. Ekozben enekeltek, nagy tomeg vette korul az allvanyt, mi nem gyurodtunk, voltak turistak akik megtettek. fotozni nem lehetett itt) es lattunk meg furdesi szertartast a Gangeszben.... Es sok sok szemetet es tehenszart es akkora orult forgalmat amilyet meg soha eletemben nem lattam.. ez volt a legeslegeslegdurvabb indiai varos minden szempontbol keregetok, tomeg, por, meleg, arus (indiai utunk soran most eloszor a koszonesre hasznalt "namaste" udvozlest jelento szavunkat felvallotta a "no riksa, no 1 rupia, we don't want anything, second time in India" szlogen. Mar turelmunk is fogytan volt de itt kellett a legtobbszor ramenos utcai lezengoket es arusokat lerazni) is itt volt a legtobb. Kimentunk Sharnatba is a 4. legfontosabb buddhista zarandokhelyre, ahol Buddha megtarotta elso hires beszedet. Utana riksaval visszamentunk a vonatallomasra. Ekkor jottem ra h letezik meg egy fajta tuktukos. Ezt orult kozveszelyes tuktukosnak hivjak)) halat adtunk a joistennek h epen odaertunk es maradando hallaskarosulast sem szenvedtunk a dudalasai miatt. Tehat megvolt Varanasi. Elmeny volt, jo volt ezt is latni a maga sokaszinusegevel, de tobbet ide nem jonnenk.

Az esti halokocsis vonat nagyon korrekt volt, 1 fulkeben 2 nagy agy. Jot tudtunk aludni es kipihenten erkeztunk Delhibe. A szallodaban most jobb szobat kaptunk mint a multkori delhi napunkkor, meg LCD tv is van es mukodo legkondi (nemcsak ventilator)).

Ma vegig jarjuk az elso delhi-i napon elmaradt latvanyossagokat. Jelen pillanatban a Red Fort-ban fekszunk a fuvon es pihenunk.

Holnap indulunk repulovel delre,kerala allamba, Kochiba majd Varkalaba.

Fotok ha majd lesz lehetoseg feltolteni.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése